Bewerkingen

Bij Van Slobbe Premiums & Gifts bieden we verschillende opties aan om uw promotieartikelen te personaliseren, waaronder tampondruk, zeefdruk, borduren en digitaal bedrukken. Ontdek welke methode het beste past bij uw ontwerp en creëer opvallende en unieke promotieartikelen voor uw merk!

Onze GRS, RCS en FSC gecertificeerde producten kunnen ook met gecertificeerd drukwerk worden geleverd, waardoor de certificering van de productieketen behouden blijft. Houd er rekening mee dat niet-gecertificeerde druktechnieken de certificering van het product niet kunnen waarborgen.  

Tampondruk

Eén van de vaakst gebruikte drukmethodes in onze branche is tampondruk. Dit komt doordat deze drukmethode op veel verschillende oppervlakken en ondergrond kan worden gebruikt. De meest populaire productgroepen voor tampondruk zijn onder andere pennen, visitekaarthouders, USB sticks, kopjes en mokken en sleutelhangers. Bij tampondruk is het niet nodig dat een oppervlak vlak is, tampondruk is dan ook een hele goede optie om stressballen te bedrukken. De grootste voordelen van tampondruk zijn dat het niet duur is, interessant is bij kleine en grote oplages en producten in 1 tot 4 kleuren kunnen worden bedrukt. In sommige gevallen kan dit zelfs tot 6 kleuren of full colour.

Hoe werkt tampondruk?

Tampondruk is een soort stempel van rubber (de tampon) waarmee jouw logo op het promotieartikel wordt bedrukt. Doordat de stempels elastisch zijn passen ze zich gemakkelijk aan een voorwerp aan. Bij deze drukmethode wordt er gebruik gemaakt van inkt met speciale chemicaliën die zich in de stof bijten, hierdoor slijt tampondruk nauwelijks weg. Alleen bij harde oppervlaktes zoals metaal en keramiek werkt dit niet. In deze gevallen is tampondruk vaak niet de ideale drukoptie.

Tampondruk in stappen:

1. Een voorbeeld van de stempel wordt in een glasplaatje gebrand

2. Door middel van UV wordt deze stempel nabelicht en afgespoeld, zodat er een logo ontstaat

3. Er worden verdiepingen gemaakt in een cliché, dit is een vlakke plaat

4. De cliché wordt gevuld met inkt en opgenomen door siliconenrubber

5. Deze inkt wordt via de rubberen stempel (tampon) op het voorwerp gedrukt.

Voordelen van tampondruk:

• Alle soorten materialen kunnen worden bedrukt

• Alle soorten vormen kunnen worden afgedrukt

• Snel

• Goedkoop

• Tot 6 steunkleuren en full colour bedrukking mogelijk

• Kleine details zijn printbaar (afhankelijk van materiaal!)

Nadelen van tampondruk:

• Klein drukoppervlak (vooral op afgeronde relatiegeschenken)

• Lage inktoverdracht; lichte kleuren (vooral op donkere achtergronden)

• kan meerdere oplagen nodig hebben voor een goede dekking

• Langere droogtijd op metaal, glas, keramiek

Dingen om in gedachten te houden

Tampondruk op metaal:

Indien tampondruk op metaal wordt gedrukt bijt de inkt niet in het materiaal. De inkt blijft dan op het metaal liggen en gaat eraf als erop wordt gekrast met iets scherps zoals een sleutel of mes.

Tampondruk op keramiek:

Indien tampondruk wordt gebruikt op relatiegeschenken die gemaakt zijn van keramiek dan wordt er een kleiner afdrukformaat bereikt dan bij keramische transfer. Ook hier blijft de inkt op het materiaal liggen en slijt het er makkelijk af. Dit zorgt er dan ook voor dat de bedrukking niet vaatwasmachinebestendig is en zal er dan ook langzaam vanaf slijten.

 

Tampondruk machine

Pen met tampondruk

Zeefdruk

Zeefdruk is drukmethode die al heel lang bestaat. Hij werd voor het eerst gebruikt ergens in 1600 in Japan. Deze drukmethode is destijds ontwikkeld omdat er behoefte bestond aan een drukmethode dat geschikt is voor fine ontwerpen. Ook nu is zeefdruk nog erg populair en wordt veel gebruikt in de relatiegeschenken branche. Niet gek want deze drukmethode is toepasbaar op polyester, nylon, katoen en ongeweven materialen. Aangezien veel relatiegeschenken in ons assortiment van 1 van deze materialen zijn gemaakt zie je deze drukmethode ook vaak terug op onze site. Zeefdruk heeft diverse voordelen. Het is namelijk een goedkope optie indien grote aantallen worden bedrukt in 1 tot 4 kleuren. In het geval van textiel kan er zelfs in 5 kleuren worden bedrukt. Met zeefdruk zijn bijna alle kleuren van de regenboog te maken, waardoor de mogelijkheden groot zijn. Het grootste nadeel van deze drukmethode is dat bedrukken in full colour onmogelijk is. In dit geval kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor digitale transfer.

Hoe werkt zeefdruk?

Bij zeefdruk wordt er gebruik gemaakt van een zeefraam dat wordt belicht. Er ontstaan hierdoor mazen die de inkt door laten. Jouw bedrukking wordt zichtbaar doordat alleen deze open mazen inkt doorlaten. De gedeeltes van de zeefraam dat geen inkt moet doorlaten worden bedekt met een ondoorlatende stof. De inkt wordt door de open mazen geperst dat zorgt voor heldere en scherpe beelden als resultaat. Deze drukmethode is dan ook zeer geschikt om jouw logo goed op te laten vallen!

Zeefdruk in stappen:

1. Eerst wordt er een zeef gemaakt van een stuk gaas van zijde, polyester of staal.

2.Er wordt een raamwerk gepakt waarover de zeef wordt gespannen. Dit wordt een zeefdrukraam genoemd.

3. Dan wordt er een lichtgevoelige laag door middel van een positiefilm belicht. Deze lichtgevoelige laag wordt dan aangebracht op het zeefdrukraam.

4. Op de positiefilm zitten er donkere vlakken. Deze worden bij het ontwikkelen weggewassen, zodat er een sjabloon ontstaat. De inkt komt hier doorheen.

5. Vervolgens wordt de inkt over het zeefdrukraam gegoten en uitgesmeerd.

6. De bedrukking wordt op jouw relatiegeschenk afgedrukt.

Voordelen van zeefdruk:

 • Groot afdrukformaat
 • Slijtvaste opdruk
 • Zeefdrukken gaat snel
 • Ideale optie bij grote oplages in 1 tot 4 kleuren

Nadelen van zeefdruk:

 • Kwaliteit van de opdruk op ruwe materialen niet optimaal
 • Zeefdruk is niet mogelijk bij artikelen die niet goed tegen hitte kunnen
 • Relatief duur bij kleine oplages

Tas met zeefdruk

Zeefdrukmachine

Borduren

Borduren is een drukoptie dat ideaal is om te zorgen voor een luxe uitstraling. Deze drukoptie kan worden gebruikt bij verschillende soorten artikelen, maar de meest gangbare is textiel. Wij borduren dan ook veel caps, T-shirts, badjassen, handdoeken, etc. In de meeste gevallen doen wij dit in 1 tot 6 kleuren, maar in sommige gevallen kunnen wij tot maar liefs 15 kleuren borduren. Een goede optie dus om jouw logo een luxe uitstraling te geven in meerdere kleuren. Borduren is een slijtvaste drukmethode waardoor jouw logo er lang mooi op blijft zitten. Het is bij ons ook mogelijk om diverse tassen, rugzakken en laptoptassen te voorzien van een prachtige borduring.

Hoe borduren wij jouw relatiegeschenk?

Van jouw ontwerp die wij ontvangen hebben in EPS of AI formaat maken wij eerst een test opdruk. Deze gebruiken we om het aantal benodigde hechtingen te bepalen. Daarna wordt er aan beide zijden van het artikel een ring geplaatst die moet worden geborduurd. Daarna leggen we het product onder de naaimachine, zodat het borduren van start kan gaan.

Voordelen van borduren:

 • Luxe uitstraling
 • Veel verschillende kleuren mogelijk
 • Borduring gaat lang mee
 • Ruim drukoppervlak

Nadelen van borduren:

 • Relatief duur
 • Geen kleine details mogelijk
 • Borduren is tijdrovend, waardoor de levertijd langer wordt.

3D borduren

Nieuw is de optie om jouw relatiegeschenken te bedrukken door middel van een 3D borduring. Het proces is op een aantal kleine details na vergelijkbaar met de reguliere borduring. Het grootste voordeel van een 3D borduring is dat het mogelijk is om jouw logo er extra uit te laten springen. Bij 3D borduren wordt er namelijk gezorgd voor een verhoging van het logo met borduurschuim. Dit geeft dus een gaaf 3D effect!

Geborduurd logo 3D

Geborduurd logo 2D

Borduur machine

Digitale transfer

Wil je jouw relatiegeschenk graag in full colour bedrukken? In veel gevallen is digitale transfer dan de ideale optie! Deze drukmethode maakt het mogelijk om met CMYK kleuren in full colour te bedrukken. Digitale transfer is geschikt bij grote en kleine oplages en zorgt altijd voor een haarscherpe opdruk. Deze drukmethode is op veel verschillende materialen toepasbaar zoals katoen, fleece, leer, vilt en allerlei soorten kunststoffen. Veel producten in ons assortiment kunnen dan ook door middel van deze drukmethode worden bedrukt.

Hoe werkt digitale transfer?

Bij digitale transfer wordt er gebruik gemaakt van plakkende folie dat vooraf wordt bedrukt. Deze folie plaatsen we dan op jouw relatiegeschenk waarna de pers deze folie onder hoge druk en temperatuur op het artikel drukt. De hitte maakt de lijm vloeibaar. Bij het afkoelen hecht de opdruk zich vervolgens stevig aan de ondergrond, dit resulteert in een prachtige full colour bedrukking. Leuk om te weten is dat bij het maken van een digitale transfer gebruik wordt gemaakt van een printer die op veel vlakken vergelijkbaar is met een standaard printer.

Voordelen van digitale transfer:

 • Full colour bedrukking mogelijk
 • Iedere vorm behoort tot de mogelijkheden
 • Kleine details komen er mooi uit
 • Drukkleuren zijn lekker fel
 • Slijtvaste opdruk
 • Relatief goedkoop bij kleine oplages

Nadelen van digitale transfer:

 • Niet erg geschikt voor een opdruk met 4 of minder kleuren
 • Relatief duur bij grote oplages

Opdruk digitale transfer

Lasergraveren

Op zoek naar een bedrukking met een luxe uitstraling op een harde ondergrond? Lasergraveren is dan een hele mooie optie! Deze drukmethode wordt veel gebruikt bij metalen en houten relatiegeschenken en geven een mooi effect. De kleur van de gravering is afhankelijk van de ondergrond, zo resulteert lasergraveren in een witte opdruk op een zwarte ondergrond. Wij hebben een ruim assortiment aan producten waarop wij deze drukmethode kunnen toepassen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via de chat, mail of bel ons. Wij adviseren je graag over het beste product, mogelijkheden met betrekking tot het drukformaat en leveren graag een gratis drukproef waarmee je kan zien of de gravering naar wens zal zijn.

Hoe werkt lasergraveren?

Voor lasergraveren maken wij gebruik van een lasermachine. Wij uploaden dan jouw logo of tekst in een EPS of AI bestand naar de machine toe. Vervolgens maken we gebruik van een lichtstraal (YAG laser) of een gas straal (CO2 laser) en branden we de bovenkant van het te graveren materiaal weg. Op deze manier wordt dan jouw logo of tekst zichtbaar. De productietijd is afhankelijk van de complexiteit van de bedrukking. Zo kan een simpele regel tekst al in 5 seconden klaar zijn en kan een ingewikkeld logo van bijvoorbeeld 10 x 10 cm een minuut of langer duren. Lasergraveren is mogelijk op de volgende materialen:

 • Metaal
 • Hout
 • Fleece
 • Leer
 • Papier
 • Aluminium
 • Glas
 • Vilt
 • Sommige harde kunststof soorten
 • Polyurethane (veel gebruikt als kunstmatig alternatief voor leer)

Voordelen van lasergraveren

 • Gravering slijt niet
 • Heel gedetailleerd
 • Geen gebruik van chemicaliën
 • Luxe uitstraling
 • Mogelijkheid om iedere gravering persoonlijk te maken (bijv. naam)

Nadelen van lasergraveren

 • Duurder dan tampondruk
 • Kleur van de lasergravering is niet te beïnvloeden
 • Beperkt drukformaat op ronde relatiegeschenken

Lasergraveren

Neem contact met ons op

Error 404