Onze eerste stap om onze klanten duurzamere producten aan te bieden, was het meten van onze CO2-voetafdruk. Na anderhalf jaar leren en ontwikkelen, hebben we nu voor een groot aantal producten de volledige en transparante CO2-voetafdruk per product beschikbaar.

CO2 voetafdruk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereken de CO2-voetafdruk van onze producten en leer hoe we dit doen.

Ontdek onze aanpak voor transparantie en duurzaamheid in elk aspect van ons productieproces.. Bijvoorbeeld door het tonen van de levenscyclusbeoordeling van een product met de totale Kg CO2 per product. De uitstoot per fase van de levenscyclus van het product wordt weergegeven in grammen, terwijl de percentages de verdeling van de CO2-impact over alle fasen van de levenscyclus van het product aangeven, die samen de totale CO2-voetafdruk van het product vormen*.

Voor het berekenen van de CO2-voetafdruk van onze producten maken we gebruik van gegevens uit secundaire bronnen die we vervolgens toepassen op onze specifieke producten.

Materialen en productie

Deze fase omvat gegevens over de winning van grondstoffen, de verwerking ervan en de productie van goederen. Deze informatie is gebaseerd op secundaire bronnen zoals Basiseffecten v2.01, Ecoinvent 3.8, Base Carbone en ADEME.

Verpakking

In deze fase worden de gegevens verzameld voor de individuele artikelverpakkingen op basis van de primaire verpakkingscomponenten, die meestal bestaan uit een geschenkdoos, soms een polybag, of beide. De gegevensbronnen hiervoor zijn Basiseffecten v2.01, Ecoinvent 3.8, Base Carbone en ADEME.

Vervoer

Voor deze fase zijn de gegevens gebaseerd op onze standaardmethode voor het vervoer van goederen, namelijk van het land van productie naar het magazijn van onze leverancier in Roemenië. Het is belangrijk op te merken dat dit niet het transport van ons magazijn naar de klanten omvat. We gebruiken hiervoor gegevens uit de bron Base Carbone van ADEME.

Energieverbruik en elektronica

De gegevens in deze fase omvatten zowel de productie van batterijen en elektronische componenten als het verwachte elektriciteitsverbruik tijdens de gebruiksduur van het product (op basis van de gemiddelde levensduur van de batterij). Houd er rekening mee dat deze gegevens alleen van toepassing zijn op producten die batterijen of elektronische componenten bevatten. De gegevensbronnen voor deze fase zijn afkomstig van IEA 2018, DEFRA 2019 en Ecoinvent 3.8.

Einde van het leven

Deze fase omvat gegevens over de behandeling aan het einde van de levensduur, zoals recycling, evenals de verwijdering van het product, de verpakking, de batterij en de elektronische componenten. Deze gegevens zijn afkomstig van bronnen zoals Base Carbone, ADEME en DEFRA 2019.

Neem contact met ons op

Error 404