Mondkapjes Bestellen

Prijs per stuk Prijs totaal
Filterende gezichtsmaskers (FFR), die soms wegwerpmaskers worden genoemd, zijn onderworpen aan verschillende voorschriften
normen over de hele wereld. Deze normen specificeren bepaalde vereiste fysische eigenschappen en prestatiekenmerken in
opdracht voor ademhalingstoestellen om aanspraak te maken op naleving van de specifieke norm. Tijdens pandemie of noodsituaties, gezondheid
autoriteiten verwijzen vaak naar deze normen bij het doen van aanbevelingen voor ademhalingstoestellen, onder vermelding van bijvoorbeeld dat bepaalde populaties moeten een 'N95-, FFP2- of gelijkwaardige' stofmasker gebruiken.

Onderstaande is alleen bedoeld om enkele belangrijke overeenkomsten tussen dergelijke verwijzingen te verduidelijken, met name voor de volgende FFR prestatienormen:

• N95 (United States NIOSH-42CFR84)
• FFP2 (Europe EN 149-2001)
• KN95 (China GB2626-2006)
• P2 (Australia/New Zealand AS/NZA 1716:2012)
• Korea 1st class (Korea KMOEL - 2017-64)
• DS (Japan JMHLW-Notification 214, 2018)

Zoals weergegeven in de volgende samenvattende tabel, kan worden verwacht dat ademhalingstoestellen die zijn gecertificeerd als zijnde in overeenstemming met deze normen, zeer goed functioneren vergelijkbaar met elkaar, gebaseerd op de prestatie-eisen vermeld in de normen en bevestigd tijdens conformiteit testen.
Meer informatie hieromtrent klik 'hier'

Stofmaskers bieden bescherming tegen stof, nevel, rook en vezels.

Wegwerpstofmaskers worden gekenmerkt door een FFP-code (FFP1, FFP2, FFP3), welke het prestatieniveau aangeeft. FFP1 maskers hebben een filterefficiëntie van minimaal 78% en de kwaliteitsaanduiding FFP2 staat voor een minimale efficiëntie van 92%. FFP3 maskers hebben een minimale efficiëntie van 98% en bieden dus de beste adembescherming.
Of u een FFP1-, FFP2- of FFP3-masker nodig heeft, is afhankelijk van hoe schadelijk de stof in de werkruimte is en hoeveel ervan vrijkomt. Met behulp van de MAC-waarde kunt u bepalen of u veilig in de ruimte kunt werken. Meer informatie over de MAC-waarde vindt u in ons blogitem adembescherming regelgeving.
 
Stofmaskers kunnen extra codes bevatten; D, R, NR en V. De betekenis van deze codes wordt hieronder uitgelegd:
- D: deze vermelding geeft aan dat het masker een dolomiettest is ondergaan en voor meerdere shifts (binnen één dag) ingezet kan worden.
- R/NR: ‘R’ (reusable) betekent dat het masker gereinigd en hergebruikt kan worden. Maskers met de code ‘NR’ (non-reusable) zijn niet herbruikbaar.
- V: deze vermelding houdt in dat het masker is uitgerust met een uitademventiel, wat het comfort verhoogt.