Wij streven ernaar om in onze toeleveringsketen te voldoen aan specifieke sociale normen. Om deze ambitie te verwezenlijken werken we eraan om al onze producten te betrekken van leveranciers die voldoen aan een onafhankelijke standaard voor sociale audits, zoals BSCI of SMETA. In ons bedrijf hechten we veel waarde aan transparantie als het gaat om het helpen van onze klanten bij het maken van bewuste keuzes. Om dit te vergemakkelijken, stellen we onze klanten in staat om een groot aantal van onze producten te selecteren op basis van de herkomst van de productie en de aanwezigheid van een geldige sociale audit bij de fabriek. We zijn ook bereid om op verzoek de nodige informatie te verstrekken, inclusief het amfori-BSCI-logo, als bewijs van deze audits voor een groot aantal van onze producten.

Certified

 

 

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen (FAQ's) over het onderwerp.

Welke belangrijke gebieden dekt een BSCI sociale audit?

A: Een BSCI sociale audit bestaat uit 13 prestatiegebieden, waaronder onder andere het recht op vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen, fatsoenlijke werktijden, gezondheid en veiligheid op het werk, geen kinderarbeid, geen onzekere dienstverbanden en meer. De auditcyclus vindt elke 2 jaar plaats, waarbij een tussentijdse audit (na 1 jaar) wordt uitgevoerd om alleen te kijken naar de gebieden waar bij de laatste audit verbeterpunten zijn geconstateerd.

Kan BSCI controles uitvoeren op leveranciers?

A: Nee, BSCI voert geen controles uit op leveranciers. Externe auditbedrijven worden getraind volgens de BSCI-norm en hebben toestemming om audits uit te voeren. Dit elimineert eventuele belangenconflicten.

BSCI

 


 

Kun je uitleggen waarom Van Slobbe BV geen BSCI-audit heeft?

A: BSCI-audits zijn over het algemeen nuttig voor productiefaciliteiten zoals fabrieken. Van Slobbe BV is echter een kantoor, dus de toegevoegde waarde van een dergelijke audit is beperkt. Wij voeren jaarlijks wel een audit uit om onze ISO 9001 en ISO 140001 te beoordelen en een risicobeoordeling voor het kantoor (RI&E) uit te voeren.

Kun je uitleggen of er een certificering bestaat die vergelijkbaar is met BSCI?

A: Bij Van Slobbe BV accepteren we sociale audits van onze leveranciers van verschillende organisaties, waaronder BSCI, SMETA en SA8000.

Kunt je uitleggen wat ISO9001 en ISO14001 zijn, aangezien deze naast sociale audits vaak worden genoemd?

A: ISO9001 en ISO14001 zijn normen ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) om conformiteit te waarborgen in verschillende sectoren. Deze normen hebben betrekking op respectievelijk kwaliteitsbeheer en milieubeheer. Bedrijven kunnen deze normen overnemen en toepassen om aan de gestelde eisen te voldoen en een ISO-certificering te behalen. Het is belangrijk op te merken dat ISO-certificeringen niet hetzelfde zijn als sociale audits, zoals BSCI, SMETA of SA8000.

Neem contact met ons op

Error 404