verbod op plastic tassen - oplossing big shopper
Verbod op gratis plastic tassenVanaf 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen niet meer toegestaan. Het doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen.


BELANGRIJK NIEUWS!!!
Per 1 januari 2016 worden gratis plastic tasjes verboden. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.
Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes terug te dringen.
Oplossing: geef uw klanten een mooie custom made big shopper cadeau welke wij tot full colour bedrukken.
 

Inspectie Leefomgeving en Transport houdt toezicht


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert het verbod op gratis plastic tassen en voert daarom controles op verkooppunten en administratief onderzoek uit. Winkeliers moeten kunnen aantonen dat ze plastic tassen niet gratis meegeven. Bij het Meld- en Informatie Centrum van Inspectie Leefomgeving en Transport kunt u meldingen doen over het verbod op gratis plastic tassen.  
 


De oplossing: Big Shopper boodschappentas maken?


Wij bedrukken boodschappentassen all-obver, eigen formaat tas volledig custom made ➤  volledig custom made!
 

Plastic tasjes verboden, Gratis Big shopper boodschappentassen niet?


Omdat de regels niet voor iedereen geheel duidelijk zijn hebben wij zelf ook contact gezocht met de rijksoverheid, Helpdek Plastic Tas. Telefonisch contact leverde de volgende informatie op:

"Promotionele tassen, zoals de big shopper boodschappentassen mogen nog steeds GRATIS weggegeven worden, omdat deze als 'duurzaam' omschreven staan. Men zal de tas meerdere malen gebruiken. De wetgeving gaat alleen over gratis plastic tasjes". Om deze informatie ook zwart op wit te krijgen werd mij verzocht een mail te sturen voor ondernemers waarbij ik onderstaand antwoord ontving:

"...
Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u een vraag stelt over het verbod op gratis plastic tassen.
 
Wij beschikken alleen over algemene informatie met betrekking tot de wet- en regelgeving van de Rijksoverheid. U kunt het beste contact opnemen met de Helpdesk plastic tas. Deze helpdesk is er speciaal voor u als ondernemer om u te informeren over deze nieuwe regel. Hieronder vindt u de contactgegevens van deze instantie:
 
Helpdesk plastic tas
Telefoon: 0800 771 11 11
Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. 
..."

KORTOM: de big shoppers zoals wij maken mogen nog steeds gratis weggegeven worden. 
Big Shopper boodschappentas