Wat zijn instelkosten? 

Voordat wij kunnen starten met het bedrukken van een logo of een ander design worden er eerst allerlei werkzaamheden verricht om het ontwerp en de machine gereed te maken. Wij berekenen daarom instelkosten over bedrukte bestellingen. In dit artikel lees je waaruit deze werkzaamheden bestaan en waarom ze noodzakelijk zijn om jouw bedrukking op optimale wijze op de bestelde relatiegeschenken te krijgen. Hieronder vind je de werkzaamheden voor de meest voorkomende drukmethodes. Heb je voor een andere drukmethode gekozen en wil je meer weten over de instelkosten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je hier graag meer over! Camelbak waterfles met logo

Tampondruk

Voor iedere nieuwe opdruk moet een cliché worden gemaakt. Een groot deel van de instelkosten die wij berekenen komen hier vandaan. Een cliché is een soort stempel die voor iedere kleur afzonderlijk wordt gemaakt. Vandaar ook dat wij voor iedere kleur instelkosten berekenen. Nadat de cliché(s) zijn gemaakt wordt de machine ingesteld en afgestemd op jouw bedrukking.

Zeefdruk

Bij zeefdruk maken wij voor iedere kleur in het ontwerp een aparte zeef. De voorbereiding, het gebruik en het schoonmaken van deze zeven zijn een zeer arbeidsintensief proces. Om deze reden berekenen wij de instelkosten voor zeefdruk per kleur. Ook het instellen van de machine en het mengen van de kleuren zijn bij de instelkosten inbegrepen.

Digitale transfer

Bij digitale transfer is er in tegenstelling tot tampon en zeefdruk geen cliché nodig. Dit betekend dus dat het aantal kleuren waaruit jouw ontwerp bestaat geen invloed heeft op het bedrag van de instelkosten. Met de instelkosten dekken wij de kosten voor het gereed maken van het design en instellen van de machine.

Lasergraveren

Bij lasergraveren berekenen wij dezelfde instelkosten als bij een bedrukking in 1 kleur. De instelkosten bestaan voornamelijk uit het omzetten van het artwork, zodat lasergraveren mogelijk wordt. Ook het instellen van de machine vergt inspanning. Om de gravering optimaal op jouw relatiegeschenk aan te brengen moeten wij ervoor zorgen dat het artikel op de juiste manier wordt gepositioneerd.

Borduren

Voordat wij kunnen borduren dienen wij eerst een borduurkaart aan te maken. Een borduurkaart kan je zien als een borduurbestand dat borduurmachines kunnen lezen. Op een borduurkaart staat jouw logo of tekst, zodat de machine precies weet hoe de borduring eruit moet komen te zien. Indien je in een later stadium exact hetzelfde wilt borduren berekenen wij de instelkosten niet opnieuw. Laat dit even weten in het opmerkingenveld op het bestelformulier, want standaard berekend ons systeem de instelkosten wel. Dan passen wij de factuur aan.

Neem contact met ons op
Aanvraag custom made
Vraag over dit product? Neem dan contact met ons op via: