Zeefdruk

Zeefdruk is drukmethode die al heel lang bestaat. Hij werd voor het eerst gebruikt ergens in 1600 in Japan. Deze drukmethode is destijds ontwikkeld omdat er behoefte bestond aan een drukmethode dat geschikt is voor fine ontwerpen. Ook nu is zeefdruk nog erg populair en wordt veel gebruikt in de relatiegeschenken branche. Niet gek want deze drukmethode is toepasbaar op polyester, nylon, katoen en ongeweven materialen. Aangezien veel relatiegeschenken in ons assortiment van 1 van deze materialen zijn gemaakt zie je deze drukmethode ook vaak terug op onze site. Zeefdruk heeft diverse voordelen. Het is namelijk een goedkope optie indien grote aantallen worden bedrukt in 1 tot 4 kleuren. In het geval van textiel kan er zelfs in 5 kleuren worden bedrukt. Met zeefdruk zijn bijna alle kleuren van de regenboog te maken, waardoor de mogelijkheden groot zijn. Het grootste nadeel van deze drukmethode is dat bedrukken in full colour onmogelijk is. In dit geval kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor digitale transfer.

Hoe werkt zeefdruk?

Bij zeefdruk wordt er gebruik gemaakt van een zeefraam dat wordt belicht. Er ontstaan hierdoor mazen die de inkt door laten. Jouw bedrukking wordt zichtbaar doordat alleen deze open mazen inkt doorlaten. De gedeeltes van de zeefraam dat geen inkt moet doorlaten worden bedekt met een ondoorlatende stof. De inkt wordt door de open mazen geperst dat zorgt voor heldere en scherpe beelden als resultaat. Deze drukmethode is dan ook zeer geschikt om jouw logo goed op te laten vallen!

Zeefdruk in stappen:

1. Eerst wordt er een zeef gemaakt van een stuk gaas van zijde, polyester of staal.

2.Er wordt een raamwerk gepakt waarover de zeef wordt gespannen. Dit wordt een zeefdrukraam genoemd.

3. Dan wordt er een lichtgevoelige laag door middel van een positiefilm belicht. Deze lichtgevoelige laag wordt dan aangebracht op het zeefdrukraam.

4. Op de positiefilm zitten er donkere vlakken. Deze worden bij het ontwikkelen weggewassen, zodat er een sjabloon ontstaat. De inkt komt hier doorheen.

5. Vervolgens wordt de inkt over het zeefdrukraam gegoten en uitgesmeerd.

6. De bedrukking wordt op jouw relatiegeschenk afgedrukt.

Voordelen van zeefdruk:

  • Groot afdrukformaat
  • Slijtvaste opdruk
  • Zeefdrukken gaat snel
  • Ideale optie bij grote oplages in 1 tot 4 kleuren

Nadelen van zeefdruk:

  • Kwaliteit van de opdruk op ruwe materialen niet optimaal
  • Zeefdruk is niet mogelijk bij artikelen die niet goed tegen hitte kunnen
  • Relatief duur bij kleine oplages

Tas met zeefdruk

Zeefdrukmachine

Neem contact met ons op
Vraag over dit product? Neem dan contact met ons op via: